Rozetten Plaatsen

Eenvoudig rozetten plaatsen doe je zo!

   
1: Als u een gat voor een lamp nodig heeft, moet u een gat in het midden maken. Gebruik een scherp afbreekmes om het gat te maken. Moet er enkel een snoer doorheen? dan kunt u een ook met een boormachine een gat maken. Doe dit voorzichtig en met beleid.   2: Teken een lijn rondom de rozet af op de plaats waar u hem wilt plaatsen. Met deze lijn kunt u hem straks eenvoudig in een keer goed plaatsen. Maak u geen zorgen om de lijn: Bij het plaatsen zal de witte lijm onder de rozet vandaan komen waardoor deze lijn niet meer zichtbaar zal zijn.   3: Breng voldoende lijm aan op de rug van de rozet. Let op: Gebruik veel lijm! Het is de bedoeling dat bij het plakken van de rozet de lijm onder de rozet naar buiten komt. Met dit "overschot" aan lijm worden automatisch kieren en oneffenheden dichtgemaakt. Voor een optimale hechting kunt u het oppervlak van de rozet eerst schoonmaken en opruwen met schuurpapier. Zorg dat zowel de rozet als het plafond goed schoon en stofvrij is.

   
4: Plaats de rozet op het plafond en druk hem aan zodat het lijm naar buiten komt. Zorg er voor dat de rozet niet onder "spanning" staat. Dit kan gebeuren als het plafond niet recht. In dit geval is het beter om de kier met lijm op te vullen in plaats van dat het plafond of de rozet stuk gaat. Verwijder tenslotte de overtollige lijm aan de randen met een spatel.   5: Reinig de lijmresten snel met een vochtige spons. Als er op bepaalde plaatsen nog kleine onvolmaaktheden zijn, herstel deze dan meteen met lijm. Laat het 24 uur drogen.

Is de rozet groot of zwaar? Ondersteun hem licht met een lat of iets dergelijks. Zorg ervoor dat de rozet niet onder spanning staat! (zie de waarschiwing bij stap 4)
  6: Kies afwerkingsverf die geschikt is voor de geplaatste rozet, bij voorkeur zonder oplosmiddelen. Als u twijfelt of u de juiste verf gebruikt bel ons dan of probeer de verf eerst op de achterzijde van de rozet.

KLAAR ! Een perfect resultaat met de NMC rozetten!