Klassiek vs Modern Sierlijsten

Nieuwe profielen binnen Capsule Collectie van Orac nu verkrijgbaar. Sierlijsten van Orac en NMC zijn er in de meest uiteenlopende profielen. Van klein en subtiel tot groot en uitbundig. Ieder interieur vraagt om zijn eigen profiel perfect passend bij de stijl van het interieur. Heb jij een strak en modern interieur of een zacht en klassiek interieur? De nieuwe capsulecollectie van Orac zorgt ervoor dat iedere huiseigenaar zijn of haar huis helemaal kan afstijlen met de perfecte vloerplint, wandlijst of plafondlijst.

Modern Capsule Collectie

Een modern interieur wordt gekenmerkt door strakke lijnen en dat is precies wat je terugziet in de Modern Capsule Collectie van Orac. Modern hoeft niet altijd klein en subtiel te betekenen als de populaire CX190 serie, maar kan ook groots zoals de STEPS collectie of W111/W116 wandpaneel.

 

De nieuwe sierlijsten in de capsule collectie zijn allemaal geïnspireerd op het STEPS profiel met strakke lijnen en verspringingen als traptredes. Het design van de CX196, CX197 en PX198 is zo ontworpen dat deze zowel aan het plafond, aan de wand en als vloerplint kan worden toegepast. Het grote voordeel hiervan is dat het als afwerkprofiel kan worden gebruikt voor een gordijnroede, maar ook in combinatie met ledverlichting om extra sfeer te brengen in ieder interieur. Deze nieuwe collectie is verkrijgbaar in breedtes variërend van 8,3 tot 11,3 en heeft een standaard lengte van 200 cm. De nieuwe profielen van Orac Decor hebben heldere vormen en zijn als onderdeel van de capsule collectie perfect met elkaar te combineren.Classic Capsule Collectie

In een klassiek interieur zien we vrijwel altijd ronde vormen en warme kleuren terug. De Classic Capsule Collectie van Orac bevat sierlijsten die hierop inspelen en zo ook de nieuwe profielen. Combineren van profielen op ieder mogelijke manier maakt een interieur pas echt uniek. Door de ronde vormen zorgt naast de kleur de lichtval voor een heus spektakel in iedere inrichting. 

De nieuwe sierlijst CX199 in de klassieke capsule collectie is de kleinere variant van de populaire CX106 plafondlijst, ook wel kroonlijst genoemd. Het mooie van deze sierlijst is de holle ronding met enorm gedetailleerde zijkanten. Dit geeft het nog meer elegantie in een klassiek interieur en zorgt voor de subtiele overgang tussen wand en plafond.

De PX201 en PX202 is geïnspireerd op de PX175 sierlijst waarbij de PX201 een maat kleiner is met 2,5 cm hoogte en de PX202 juist een maatje groter met 7,5 cm. Deze wandlijst, ook wel kaderlijst genoemd, heeft diverse subtiele rondingen die zowel hol als bol zijn. Hierdoor krijgt deze wandlijst een mooie 3D effect en doet lichtval de rest. Lees ook het blog Kaderlijst op muren en plafonds voor meer inspiratie over het maken van kaders op de muur en het plafond.  Materiaal Capsule collectie

Binnen de capsule collectie wordt er een tweetal materialen gebruikt, te weten Duropolymer en Purotouch. Beiden technieken die door Orac Decor zijn geregistreerd. Deze twee materiaalsoorten zorgen ervoor dat de profielen een ongekend strakke eindafwerking hebben. Orac Decor staat bekend om zijn hoogwaardige sierlijsten, wandpanelen, vloerplinten en wandlijsten en dit zien we terug in de capsule collectie.

 

Duropolymer®
Een geëxtrudeerde en impactbestendige mix van polystyreen die het zijn enorm hoge densiteit geeft. Van strak vormgegeven tot prachtige bewerkingen. Deze sierlijsten zijn watervast en standaard voorzien van een primer. Perfect geschikt om, wanneer deze zijn afgewerkt, toe te passen in ruimtes als badkamers en keukens. Monteer en werk het geheel gemakkelijk af met de lijmen van Decofix (Orac) en Adefix (NMC). Duropolymer® wordt door zijn hardheid vaak toegepast op plekken waar de kans op stoten het grootst is.

 

Purotouch®

Een kwalitatief polyurethaan dat het zijn enorm hoge densiteit geeft. Van strak vormgegeven tot prachtige bewerkingen. Deze sierlijsten zijn watervast en standaard voorzien van een primer. Perfect geschikt om, wanneer deze zijn afgewerkt, toe te passen in ruimtes als badkamers en keukens. Monteer en werk het geheel gemakkelijk af met de lijmen van Decofix (Orac) en Adefix (NMC). Purotouch® is net als Duropolymer® een harde materiaalsoort, maar net iets zachter. Daarom wordt dit vaker toegepast als plafondlijst omdat de kans op stoten hier vrijwel nihil is.
Video's als bron van inspiratie

 


U wilt wat in het echt zien? Kom gerust langs! Het beste beeld krijgt u met de echte wandpanelen.